Paradicsomos sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 púpos evőkanál liszt
- 5-10 evőkanál sűrített paradicsom
- 10 evőkanál olaj
- 10 evőkanál porcukor
- 2 dkg szalalkáli
- pici só
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 dl liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- gyümölcsíz
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy egyforma lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot. Az első lapra rákenjük a krém felét, a másodikat gyümölcsízzel kenjük meg, a harmadikra jön a krém másik fele, és a negyedikkel beborítjuk. Másnapra összepuhul, és szépen szeletelhető. Nagyon mutatós,finom és kiadós sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

