Mónika süti recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 34 dkg cukor
- 11 ek víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek búzadara
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- pár csepp vanília aroma
- pár csepp rum aroma
- 2 dl tejszínhab
Elkészítése: Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kb 5 perc alatt habosra verjük,kanalanként hozzáadjuk a vizet,tovább verjük ,majd végül a liszttel elkevert diót és sütőport. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a tésztát beleöntjük,elsimítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megsült,kihűlt tésztát ketté vágjuk.
A krém készítése:
A tejet a cukrokkal,búzadarával felfőzzük,majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal,pár csepp rum és vanília aromával jól kiverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük,majd a krémhez keverjük a dióval együtt. Jól lehűtjük. A fele krémet a a két lap közé kenjük,a másik felét pedig a felső lapra simítjuk. Bevonhatjuk csokimázzal vagy durvára reszelt csokival is díszíthetjük.
Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem.
Finom,kiadós süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »