Mónika süti recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 34 dkg cukor
- 11 ek víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek búzadara
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- pár csepp vanília aroma
- pár csepp rum aroma
- 2 dl tejszínhab
Elkészítése: Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kb 5 perc alatt habosra verjük,kanalanként hozzáadjuk a vizet,tovább verjük ,majd végül a liszttel elkevert diót és sütőport. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a tésztát beleöntjük,elsimítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megsült,kihűlt tésztát ketté vágjuk.
A krém készítése:
A tejet a cukrokkal,búzadarával felfőzzük,majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal,pár csepp rum és vanília aromával jól kiverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük,majd a krémhez keverjük a dióval együtt. Jól lehűtjük. A fele krémet a a két lap közé kenjük,a másik felét pedig a felső lapra simítjuk. Bevonhatjuk csokimázzal vagy durvára reszelt csokival is díszíthetjük.
Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem.
Finom,kiadós süti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »