Krémes méhcsípés recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 150 g búzaliszt
- 1/2 tasak sütőpor
Ezen kívül:
- 2 evőkanál cukor
- 50 g lágy vaj vagy margarin
- 2 csapott evőkanál méz
- 30 g őrölt mandula
- 120 g szeletelt mandula
Krémhez:
- 1 tasak házi krémes krém
- 750 ml tej
Elkészítése:
A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben kézi robotgéppel kb. 3 perc alatt habosra keverjük.
A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és a tésztát közepes fokozaton összedolgozzuk. A tésztát a sütőformában elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc (elősütés) + 10 perc (készre sütés)
Amíg a tészta sül, a sütemény felső rétegéhez a cukrot a margarinnal és a mézzel elkeverjük, majd az egészet felforraljuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt és a szeletelt mandulát és azonnal az elősütött tészta tetején egyenletesen elosztjuk. A sütőformát visszarakjuk a sütőbe, és a tésztát megsütjük.
A megsült tésztát a sütőformából kivéve, egy rácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük és vízszintesen kettévágjuk, a megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.
A krémhez a házi krémes krémet a tasakon szereplő leírás alapján, de csupán 750 ml tejjel elkészítjük és az alsó tésztalapra simítjuk.
A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, és a krémre helyezzük (így könnyebben szeletelhető a sütemény). A süteményt legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a sütemény szélétől és eltávolítjuk.