Kráter szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája,plussz a felvert habja
- 25 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 25dkg liszt
- 1 sütőpor
Krémhez:
- 9dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
Mázhoz:
- 1 nagy pohár 20%-os tejföl
- 4 evőkanál cukor
6-8 adag
Elkészítése:
Először a krémhez valókat főzzük meg,majd jól ki hűtjük (hidegre)
Bemelegítjük a sütőt,180 fokra.
Majd a tészta hozzávalókat össze dolgozzuk.Zsírozott sűtőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele egyenletesen símitjuk el.
Erre a nyers tésztára kanál segítségével,halmozzuk bele a kihűlt pudingos krémet. Majd süssük meg.
A megsült tészta tetejére,még melegen rá kenjük a mázat,és pár percre vissza tesszük de eltárjuk a sütőt és meleg lezárt sütőbe, hogy a teteje kicsit megszáradjon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »