Kráter szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája,plussz a felvert habja - 25 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 25dkg liszt
- 1 sütőpor
Krémhez:
- 9dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
Mázhoz:
- 1 nagy pohár 20%-os tejföl
- 4 evőkanál cukor
6-8 adag
Elkészítése:
Először a krémhez valókat főzzük meg,majd jól ki hűtjük (hidegre)
Bemelegítjük a sütőt,180 fokra.
Majd a tészta hozzávalókat össze dolgozzuk.Zsírozott sűtőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele egyenletesen símitjuk el.
Erre a nyers tésztára kanál segítségével,halmozzuk bele a kihűlt pudingos krémet. Majd süssük meg.
A megsült tészta tetejére,még melegen rá kenjük a mázat,és pár percre vissza tesszük de eltárjuk a sütőt és meleg lezárt sütőbe, hogy a teteje kicsit megszáradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

