Kivi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 2 dl tej
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 35 dkg liszt
- 3 ek darált mák
- zöld ételfesték
- mandula aroma
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 3-4 dl tejszínhab felverve, de el is maradhat
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük el alaposan pár csepp zöld ételfestékkel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. (Vigyázat magas falú tepsit válasszunk!) A tepsit tegyük be a sütőbe, a lángot mérsékeljük 150-160 fokra, majd süssük tűpróbáig.
Ha megsült hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk ketté. A krémhez a pudingot főzzük fel a tejben, majd hűtsük langyosra.
A margarint keverjük ki alaposan a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás krémhez és dolgozzuk el benne.
A kihűtött alsó lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet. Tetejére kenhetünk felvert tejszínhabot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »