Kekszes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Vaníliás krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek zselatin
- fél dl víz
- 3 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
Csokis krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 7 dl tej
- 1 ek zselatin
- fél dl víz
- 3 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
Rétegek közé:
- vajas keksz
Tetejére:
- felvert tejszínhab
- reszelt csoki
Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.
Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
A kekszes krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 11 g