Kekszes krémes recept
Hozzávalók:
- 1-1,5 cs háztartási keksz ( kocka)
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek cukor
- 1 ek liszt
- 12,5 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél cs zselatin
Elkészítése:
Tepsi alját ( 30x 22 cm)kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá: a pudingport, zselatint, a tojások sárgáját, cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint, ha kész óvatosan a kekszre merjük a krémet a tetejét kirakjuk szintén keksszel. Tetejére csokimázat öntünk. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük, majd szeleteljük .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

