Hókocka recept

Hozzávalók
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalalkáli
- 2 dl tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Krémhez:
- 4 ek liszt
- 4 dl tej
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá.
3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán.
A krém készítése:
A lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük.
A lapokat megtöltjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »