Háromlapos süti recept

Hozzávalók:
- laponként 1 tojás
- 5 ek cukor laponként
- 5 ek liszt laponként
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 ek darált dió
- 5 ek mák
- 5 ek kakaópor
- 1,5 dl tejföl
A krémhez
- 1 l tej
- 9 kanál gríz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tejfölt a cukorral és a tojással kikeverem hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót,gáztepsi hátulján sütőpapíron,előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.Ez egy folyékony massza lesz 3-4mm vastagra kell szétteríteni. Tűpróbával ellenőrzöm.
A következő lap ugyanez csak mákkal,a harmadik meg kakaóval.A grízt megfőzöm a vaníliás cukorral, a margarint kikeverem a porcukorral, amikor a gríz kihűlt a kettőt összekeverem, és a lapokat megtöltöm,a tetejére is krém kerül,kb 1 órára hűtőbe teszem és már is fogyasztható.A tetejére lehet színes tortadarát szórni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »