Habos tekercs recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 3 ek kakaó
- 3 dl habtejszín
- 1 és 1/2 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojásokat ketté veszed, a sárgákat a pici cukorral kikevered, utána hozzá adod a kakaóport, és azzal is kikevered, végül a fehérjét felvered keményre és azt is hozzáadod a csokis masszához.
Gáztepsit kibélelsz sütőpapírral, beleöntöd
a masszát elegyengeted, és 220C’-on 7-10p’ alatt megsütöd.
Konyharuhára fekteted, lehúzod a papírt róla, hagyod kihűlni 10p’alatt kb kihűl.
Addig felvered a habtejszínt a habfixálóval keményre, annyit hagyj ki hogy a tetejét megkend vele.
megkened a lapot és feltekered. Bevonod a külsejét, csokit reszelsz vagy olvasztott csokit teszel rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

