Gyors krémes recept

Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 5 csomag vaníliacukor
- csipetnyi só
- 1 liter tej
- 9 evőkanál liszt
Elkészítése:
A cukrot, vaníliát, tojássárgáját, csipetnyi sóval és a margarinnal jól kikeverjük. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. Keményre verjük a tojás fehérjét és óvatosan a lisztes tejhez keverjük, vigyázva hogy össze ne törjön.Végül beleforgatjuk a tojásos vajas masszát. Ezt is óvatosan összekeverjük. Egy híg masszát kapunk. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 10-15percig erős lángon, majd 30-percig mérsékelt lángon sütjük. Szép barnára sütjük, vigyázzunk arra hogy a közepe meglegyen sülve. Ha megmozgatjuk és a közepe nem mozog, akkor megvan sülve. Porcukorral megszórjuk, tehetünk hozzá a tányér szélére gyümölcs dzsemet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »