Gyors krémes recept

Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 5 csomag vaníliacukor
- csipetnyi só
- 1 liter tej
- 9 evőkanál liszt
Elkészítése:
A cukrot, vaníliát, tojássárgáját, csipetnyi sóval és a margarinnal jól kikeverjük. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. Keményre verjük a tojás fehérjét és óvatosan a lisztes tejhez keverjük, vigyázva hogy össze ne törjön.Végül beleforgatjuk a tojásos vajas masszát. Ezt is óvatosan összekeverjük. Egy híg masszát kapunk. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 10-15percig erős lángon, majd 30-percig mérsékelt lángon sütjük. Szép barnára sütjük, vigyázzunk arra hogy a közepe meglegyen sülve. Ha megmozgatjuk és a közepe nem mozog, akkor megvan sülve. Porcukorral megszórjuk, tehetünk hozzá a tányér szélére gyümölcs dzsemet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »