Gyors krémes recept
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
- 5 csomag vaníliacukor
- csipetnyi só
- 1 liter tej
- 9 evőkanál liszt
Elkészítése:
A cukrot, vaníliát, tojássárgáját, csipetnyi sóval és a margarinnal jól kikeverjük. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. Keményre verjük a tojás fehérjét és óvatosan a lisztes tejhez keverjük, vigyázva hogy össze ne törjön.Végül beleforgatjuk a tojásos vajas masszát. Ezt is óvatosan összekeverjük. Egy híg masszát kapunk. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 10-15percig erős lángon, majd 30-percig mérsékelt lángon sütjük. Szép barnára sütjük, vigyázzunk arra hogy a közepe meglegyen sülve. Ha megmozgatjuk és a közepe nem mozog, akkor megvan sülve. Porcukorral megszórjuk, tehetünk hozzá a tányér szélére gyümölcs dzsemet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

