Gyors krémes recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 5 csomag vaníliacukor
- csipetnyi só
- 1 liter tej
- 9 evőkanál liszt
Elkészítése:
A cukrot, vaníliát, tojássárgáját, csipetnyi sóval és a margarinnal jól kikeverjük. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. Keményre verjük a tojás fehérjét és óvatosan a lisztes tejhez keverjük, vigyázva hogy össze ne törjön.Végül beleforgatjuk a tojásos vajas masszát. Ezt is óvatosan összekeverjük. Egy híg masszát kapunk. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 10-15percig erős lángon, majd 30-percig mérsékelt lángon sütjük. Szép barnára sütjük, vigyázzunk arra hogy a közepe meglegyen sülve. Ha megmozgatjuk és a közepe nem mozog, akkor megvan sülve. Porcukorral megszórjuk, tehetünk hozzá a tányér szélére gyümölcs dzsemet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.