Gyors krémes recept

Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 5 csomag vaníliacukor
- csipetnyi só
- 1 liter tej
- 9 evőkanál liszt
Elkészítése:
A cukrot, vaníliát, tojássárgáját, csipetnyi sóval és a margarinnal jól kikeverjük. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. Keményre verjük a tojás fehérjét és óvatosan a lisztes tejhez keverjük, vigyázva hogy össze ne törjön.Végül beleforgatjuk a tojásos vajas masszát. Ezt is óvatosan összekeverjük. Egy híg masszát kapunk. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 10-15percig erős lángon, majd 30-percig mérsékelt lángon sütjük. Szép barnára sütjük, vigyázzunk arra hogy a közepe meglegyen sülve. Ha megmozgatjuk és a közepe nem mozog, akkor megvan sülve. Porcukorral megszórjuk, tehetünk hozzá a tányér szélére gyümölcs dzsemet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »