Krémes részegbarát recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott evőkanál cukor és két csomag vaníliás cukor
- 7 púpozott evőkanál liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1-1,5 doboz babapiskóta
- 1,5 dl erős feketekává
- baracklekvár ízlés szerint
A krémhez
Elkészítése:
A 7 tojásból, a 6 kanál cukorral és vaníliás cukrokkal, az 5 kanál liszttel és a sütőporral piskótát sütünk. Kihűlés után a tetejét megkenjük vékonyan baracklekvárral.
A margarint a 4 db tojássárgával és a 25 dkg porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan adagoljuk bele a krémsajtot és a mandula aromát is hozzá dolgozzuk. A lekvárral lekent lapra felviszünk egy vékonyabb réteget a krémből.
A babapiskótákat egyenként belemártjuk a főzött feketekávéba, majd a krém tetejére rakjuk. Amikor az egész piskótát befedtük, akkor a maradék krémet a piskóták közé és a tetejükre kenjük.
A 4 db tojásfehérjéből a 15 dkg cukorral kemény habot verünk gőz fölött, majd rásimítjuk a krém tetejére. Ízlés szerint díszítjük, én 3in1 kávéporral szórtam meg az intenzívebb kávéíz kedvéért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »