Krémes kosárkák recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (40 dkg)
- 1 csomag házi krémes krémpor
- 4 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 4 dkg étbevonó csoki
Díszítéshez
- koktél cseresznye
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtom felengedés után 1/2 cm vastagságúra, és fánkszaggatóval kiszúrom. Kibélelek vele kis gyümölcstorta formákat, és megszurkálom villával. 200 fokon 8 perc alatt megsütöm.
Nem baj ha egy kicsit feljön a közepe, ahogy kezd kihűlni, kézzel lenyomkodom. A krémport a tejjel keményre felverem, teszek hozzá 1 dl tejszínt, és azzal együtt kemény krémet készítek.
Megtöltöm a tésztalapokat körkörösen, csillagcsővel ellátott habzsákból, majd a felvert tejszínnel is.
Tetejére olvasztott csokit öntök, és koktélcseresznyével díszítem. Jól behűtve kínálom.
Ebből a mennyiségből 12 db lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »