Krémes álom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin (lágy)
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 0.6 l tej
- 4 csapott ek finomliszt
- 200 g babapiskóta
- 3 dl feketekávé
- 1 ek rum (vagy rumaroma)
- 300 g sárgabaracklekvár
A habhoz:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 9 ek cukor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.
Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
Csokit is lehet reszeltni a tetejére.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 33×34 cm