Kráter recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
Pudinghoz:
- 9 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 2 csomag pudingpor (lehet csak vanília, de van, aki két színű pudingport használ vaníliát és puncsot)
Tetejére:
- 250 g tejföl
- 4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót és óvatosan hozzáadjuk a felvert habot és a végén összeforgatjuk.
Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt, kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, majd a közben a tasakon lévő leírás szerint felfőzött pudingot, majd vizes kanállal eloszlatjuk a tésztán. Ezért hívják kráter sütinek, mert a sütés során, puding kráterek keletkeznek és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a végeredmény.
A sütit 180 fokon sütjük, de nem árt elvégezni a tűpróbát sem. Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.