Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kráter recept

Kráter
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj

    Pudinghoz:

    • 9 dl tej
    • 6 ek kristálycukor
    • 2 csomag pudingpor (lehet csak vanília, de van, aki két színű pudingport használ vaníliát és puncsot)

    Tetejére:

    • 250 g tejföl
    • 4 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét felverjük. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót és óvatosan hozzáadjuk a felvert habot és a végén összeforgatjuk.

    Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt, kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, majd a közben a tasakon lévő leírás szerint felfőzött pudingot, majd vizes kanállal eloszlatjuk a tésztán. Ezért hívják kráter sütinek, mert a sütés során, puding kráterek keletkeznek és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a végeredmény.

    A sütit 180 fokon sütjük, de nem árt elvégezni a tűpróbát sem. Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá