Kossuth kifli recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 40 dkg porcukor
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 citrom héja
- 3 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával, és 40 dkg porcukrot, 3 tasak vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat adunk hozzá, majd apránként hozzáadagoljuk a lisztet, majd a tojásfehérjehabot.
A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe simítjuk, majd közepes meleg sütőben megsütjük. Onnan kivéve, még azon melegen félhold alakú kiszúróval kiszurkáljuk a kifliket.
Tálaláskor a Kossuth kifliket tálra tesszük, és porcukorral hintjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

