Kossuth kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 40 dkg porcukor
- 9 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 citrom héja
- 3 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával, és 40 dkg porcukrot, 3 tasak vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat adunk hozzá, majd apránként hozzáadagoljuk a lisztet, majd a tojásfehérjehabot.
A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe simítjuk, majd közepes meleg sütőben megsütjük. Onnan kivéve, még azon melegen félhold alakú kiszúróval kiszurkáljuk a kifliket.
Tálaláskor a Kossuth kifliket tálra tesszük, és porcukorral hintjük meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.