Körtés álompite recept

Hozzávalók:
Fagyi recept:
- 2 db citrom
- 05 l joghurt
- 15 dkg cukor
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek méz
Körtés pite:
- 1 cs leveles tészta
- 8 ek körtelekvár
Elkészítése:
A fagyi:
A citromot megmossuk, majd lereszeljük a héját és kicsavarjuk a levét. A levét átszűrjük, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne mag.
Hozzáadjuk a citromléhez a cukrot és a mézet, majd kézi mixerrel alaposan elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a tejszínt és alaposan összekeverjük. Fagyasztóba tesszük, majd óránként átkeverve fagyasszuk. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból és a forró álompite mellé tálaljuk.
A körtés pite:
A friss leveles tésztát 8 db téglalapra osztjuk fel. Az egyik oldalára 1 teáskanál lekvárt teszünk. Megkenjük a széleit felvert egész tojással, majd ráhajtjuk a másik felét a tésztának a lekvárra. A széleit villával megnyomkodjuk, a tetejét megkenjük a maradék sárgájával.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd sütőpapíros tepsiben, 15-30 percig sütjük a táskákat. Forrón fagyival tálaljuk.
Tipp:
A receptet variálhatod. A lekvárt, a fagyit , az ízeket, te párosíthatod! Ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »