Kókuszzal szórt csokis perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
- 3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk és egy perec alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele. Én egy villára raktam és egy kanállal mertem rá a csokit. Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni. Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tipp:
70 db perec lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »