Kókuszos szelet recept

Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele a kinyújtott tésztát. (Én a sütőpapíron nyújtottam ki, és úgy tettem a tepsibe.) Ezután a tepsiben lévő tésztát 10 percre tegyük be hűtőbe pihentetni.
A sütőt melegítsük fel, majd tegyük be a tepsit, és a tésztát közepes hőmérsékleten (180 fok) 15-20 perc alatt süssük elő. A hűtőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kanalazzunk rá eperdzsemet. (Bármilyen lekvárral készíthetjük)
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. Ezután óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
Végül a kókuszos habot kanalazzuk rá a dzsem tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük vissza a meleg sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre, hogy a tetején a hab már szép színt kapjon.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
A kókuszos szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »