Vaníliás-kókuszos csoda tojás nélkül recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ek kakaó
- fél csomag sütőpor
- 250 g liszt
- annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta (kb. 1-2 ek)
A kókuszos töltelékhez:
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl tej
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A kókuszos krém elkészítése:
A habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Ezt kenjük majd az alsó lapra, majd rátesszük a másik lapot.
A vaníliás krém elkészítése:
A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni és a felső tésztára öntjük. Az egész sütit betesszük a hűtőbe egy pár órára, hogy megszilárduljon a krém.
A máz elkészítése:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük a vajjal és a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, amíg a máz megszilárdul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »