Vaníliás-kókuszos csoda tojás nélkül recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ek kakaó
- fél csomag sütőpor
- 250 g liszt
- annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta (kb. 1-2 ek)
A kókuszos töltelékhez:
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl tej
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A kókuszos krém elkészítése:
A habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Ezt kenjük majd az alsó lapra, majd rátesszük a másik lapot.
A vaníliás krém elkészítése:
A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni és a felső tésztára öntjük. Az egész sütit betesszük a hűtőbe egy pár órára, hogy megszilárduljon a krém.
A máz elkészítése:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük a vajjal és a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, amíg a máz megszilárdul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »