Vaníliás-kókuszos csoda tojás nélkül recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ek kakaó
- fél csomag sütőpor
- 250 g liszt
- annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta (kb. 1-2 ek)
A kókuszos töltelékhez:
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl tej
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A kókuszos krém elkészítése:
A habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Ezt kenjük majd az alsó lapra, majd rátesszük a másik lapot.
A vaníliás krém elkészítése:
A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni és a felső tésztára öntjük. Az egész sütit betesszük a hűtőbe egy pár órára, hogy megszilárduljon a krém.
A máz elkészítése:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük a vajjal és a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, amíg a máz megszilárdul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »