Vaníliás-kókuszos csoda tojás nélkül recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ek kakaó
- fél csomag sütőpor
- 250 g liszt
- annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta (kb. 1-2 ek)
A kókuszos töltelékhez:
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl tej
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A kókuszos krém elkészítése:
A habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Ezt kenjük majd az alsó lapra, majd rátesszük a másik lapot.
A vaníliás krém elkészítése:
A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni és a felső tésztára öntjük. Az egész sütit betesszük a hűtőbe egy pár órára, hogy megszilárduljon a krém.
A máz elkészítése:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük a vajjal és a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, amíg a máz megszilárdul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »