Pávaszem recept

Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 üveg lekvár
- 1 ek + 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék (mák, dió)
Elkészítés:
A margarint a tojások sárgájával kikeverjük, s összedolgozzuk a liszttel, s a cukros tejben felfuttatott élesztővel. 3 cipóba osztjuk, pihentetjük egy órát .Ezután késfok vastagságú téglalapokra nyújtjuk a tésztát, a két szélét megkenjük lekvárral, s feltekerjük úgy, hogy a közepén üres csík maradjon. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, félig megsütjük. Ekkor az üres csíkra a következő tölteléket tesszük: a tojások fehérjét a cukorral felverjük, a kókuszreszeléket belekeverjük. Készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »