Pávaszem recept

Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 üveg lekvár
- 1 ek + 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék (mák, dió)
Elkészítés:
A margarint a tojások sárgájával kikeverjük, s összedolgozzuk a liszttel, s a cukros tejben felfuttatott élesztővel. 3 cipóba osztjuk, pihentetjük egy órát .Ezután késfok vastagságú téglalapokra nyújtjuk a tésztát, a két szélét megkenjük lekvárral, s feltekerjük úgy, hogy a közepén üres csík maradjon. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, félig megsütjük. Ekkor az üres csíkra a következő tölteléket tesszük: a tojások fehérjét a cukorral felverjük, a kókuszreszeléket belekeverjük. Készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »