Kókuszos tallér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék/helyette lehet aszalt gyümölcs is csak pici darabos legyen /
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héj/lehet narancs is /
- 4 evőkanál víz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük /nem simára / a kókuszreszelékkel, és a vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot a citromhéjat, és tovább keverjük. Hozzákeverjük a vizet és végül a tojás sárgájával összegyúrjuk gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon fel a kezünk melegétől. Fóliába csomagoljuk és 1-órára hűtőbe tesszük. Mikor kivettük vékonyra (kb. 4 mm vastagra) – nyújtjuk, majd bármilyen formával kiszaggatjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk – a tetejét megkenjük a tojásfehérjével(a tetejére tehetünk aszalt gyümölcsöt vagy diót ) – és előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Finom omlós süti lesz belőle. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

