Kókuszos tallér recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék/helyette lehet aszalt gyümölcs is csak pici darabos legyen /
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héj/lehet narancs is /
- 4 evőkanál víz
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük /nem simára / a kókuszreszelékkel, és a vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot a citromhéjat, és tovább keverjük. Hozzákeverjük a vizet és végül a tojás sárgájával összegyúrjuk gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon fel a kezünk melegétől. Fóliába csomagoljuk és 1-órára hűtőbe tesszük. Mikor kivettük vékonyra (kb. 4 mm vastagra) – nyújtjuk, majd bármilyen formával kiszaggatjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk – a tetejét megkenjük a tojásfehérjével(a tetejére tehetünk aszalt gyümölcsöt vagy diót ) – és előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Finom omlós süti lesz belőle. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.