Kókuszos rizslabdák recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg kókuszreszelék
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- mazsola
- étolaj
- fahéj
- porcukor
Elkészítése:
A rizsből szokásos módon tejberizst főzünk, felhasználva a rizst, a cukrot és a citromhéjat. Amikor a tejberizs kihűlt, 10 dkg kókuszreszeléket, mazsolát és két tojást keverünk bele. Golyókat formázunk belőle és a maradék tojásba és a zsemlemorzsával összekevert kókuszreszelékbe forgatjuk, majd forró olajban barnára sütjük. Amikor kész fahéjjal meghintjük és magában, vagy pudinggal leöntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »