Kókuszos rizslabdák recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg kókuszreszelék
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg zsemlemorzsa
- mazsola
- étolaj
- fahéj
- porcukor
Elkészítése:
A rizsből szokásos módon tejberizst főzünk, felhasználva a rizst, a cukrot és a citromhéjat. Amikor a tejberizs kihűlt, 10 dkg kókuszreszeléket, mazsolát és két tojást keverünk bele. Golyókat formázunk belőle és a maradék tojásba és a zsemlemorzsával összekevert kókuszreszelékbe forgatjuk, majd forró olajban barnára sütjük. Amikor kész fahéjjal meghintjük és magában, vagy pudinggal leöntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

