Kókuszos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- Egy pici tej a tészta lazításához
Kókuszos töltelékhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 4 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell egy pici tejjel lazítjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk belőle, az egyiket egy tepsibe tesszük.
A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszt.
Ezt a masszát, rásimítjuk a tésztára és beborítjuk a másikkal. Előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 percig sütjük. (Sütés előtt egy villával szurkáljuk meg a tetejét)
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük liszttel, vaníliás cukorral és tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk. Megkenjük a tetejét vele, megvárjuk még jól lehűt és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »