Kókuszos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- Egy pici tej a tészta lazításához
Kókuszos töltelékhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 4 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell egy pici tejjel lazítjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk belőle, az egyiket egy tepsibe tesszük.
A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszt.
Ezt a masszát, rásimítjuk a tésztára és beborítjuk a másikkal. Előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 percig sütjük. (Sütés előtt egy villával szurkáljuk meg a tetejét)
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük liszttel, vaníliás cukorral és tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk. Megkenjük a tetejét vele, megvárjuk még jól lehűt és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »