Kókuszos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek. kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- Egy pici tej a tészta lazításához
Kókuszos töltelékhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 4 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell egy pici tejjel lazítjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk belőle, az egyiket egy tepsibe tesszük.
A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszt.
Ezt a masszát, rásimítjuk a tésztára és beborítjuk a másikkal. Előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 percig sütjük. (Sütés előtt egy villával szurkáljuk meg a tetejét)
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük liszttel, vaníliás cukorral és tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk. Megkenjük a tetejét vele, megvárjuk még jól lehűt és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


