Havas háztető recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 2 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
- 1 dl rum
Fehér krém:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Csoki máz:
- 10 dkg margarin
- 2 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, ha kihűlt 3 részre vágjuk, úgy, hogy a középső rész szélesebb legyen mint a két szélső.
A darált kekszet leöntjük 1 dl meleg vízzel, bele a darált dió, a margarin, a kakaó és a rum. Összedolgozzuk, majd a középső, szélesebb piskótalapra halmozzuk.
A krém hozzávalóit jól kikeverjük, bekenjük vele a keskenyebb piskótalapokat. Ezeket egymással szemben a töltelékre ráborítjuk, úgy, hogy háztető formát kapjunk.
A csoki máz hozzávalóit összekeverjük, kicsit összemelegítjük,ezzel leöntjük a sütit. Végül gazdagon megszórjuk kókusszal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »