Fehér ostyaszelet recept

Hozzávalók:
- 2 ostyalap (kb normál tepsi méretű)
- 30 dkg cukor
- 15 g zselatin
- 12,5 dkg margarin
- kb 5 dkg kókuszreszelék
- kb 3 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
Elkészítése:
Elsőnek 1 dl hideg vízben feloldjuk a zselatint. A cukrot 6 evőkanál vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a zselatint és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a margarint is. A tűzről levéve addig mixerezzük, amíg az állaga meg nem változik (a folyékonyból kemény habos krém lesz – mint a pillecukor készítésénél), és ki nem fehéredik. Ez kb 7 perc. Ekkor belekeverjük a kókuszt és a narancshéjat és a két ostyalap közé töltjük. Pár órára egy nehezékkel a tetején hűtőbe tesszük. Narancshéj és kókusz helyett lehet diós, mazsolás, színes zselécukros is a töltelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »