Fehér ostyaszelet recept
Hozzávalók:
- 2 ostyalap (kb normál tepsi méretű)
- 30 dkg cukor
- 15 g zselatin
- 12,5 dkg margarin
- kb 5 dkg kókuszreszelék
- kb 3 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
Elkészítése:
Elsőnek 1 dl hideg vízben feloldjuk a zselatint. A cukrot 6 evőkanál vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a zselatint és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a margarint is. A tűzről levéve addig mixerezzük, amíg az állaga meg nem változik (a folyékonyból kemény habos krém lesz – mint a pillecukor készítésénél), és ki nem fehéredik. Ez kb 7 perc. Ekkor belekeverjük a kókuszt és a narancshéjat és a két ostyalap közé töltjük. Pár órára egy nehezékkel a tetején hűtőbe tesszük. Narancshéj és kókusz helyett lehet diós, mazsolás, színes zselécukros is a töltelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

