Fehér ostyaszelet recept

Hozzávalók:
- 2 ostyalap (kb normál tepsi méretű)
- 30 dkg cukor
- 15 g zselatin
- 12,5 dkg margarin
- kb 5 dkg kókuszreszelék
- kb 3 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
Elkészítése:
Elsőnek 1 dl hideg vízben feloldjuk a zselatint. A cukrot 6 evőkanál vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a zselatint és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a margarint is. A tűzről levéve addig mixerezzük, amíg az állaga meg nem változik (a folyékonyból kemény habos krém lesz – mint a pillecukor készítésénél), és ki nem fehéredik. Ez kb 7 perc. Ekkor belekeverjük a kókuszt és a narancshéjat és a két ostyalap közé töltjük. Pár órára egy nehezékkel a tetején hűtőbe tesszük. Narancshéj és kókusz helyett lehet diós, mazsolás, színes zselécukros is a töltelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »