Csokis-kókuszos banánkenyér recept
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg csokidara
- 10 dkg kókuszreszelék
Vaníliaöntet:
- 2dl habtejszín
- 1cs vaníliás puding
- 10-15 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A banánt pépesítjük robotgépbe tesszük 1-es fokozaton hozzáadjuk a cukrot, fahéjt, olvasztott vajat, tojásokat, lisztet, sütőport a legvégén a kókuszreszeléket és csokidarát. Őzgerince formába töltjük Kb.30-35 perc alatt sül meg. A kisült tésztát kiborítjuk hagyjuk hűlni. Majd felszeletelve vanília öntettel tálaljuk.
Vanília öntet: a habtejszínt a kristálycukorral közepes lángon addig főzzük amíg a cukor el nem olvad majd félretesszük hűlni. A pudingot tejjel meg főzzük. Mikor mindkettő kész és kicsit kihűltek a tejszínhez adjuk a pudingot és kb.5percig robotgéppel kikeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

