Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-puncsos alagút recept

Kókuszos-puncsos alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 1 ek víz
    • fél cs sütőpor
    • 3 ek kókuszreszelék

    Töltelékhez:

    • a piskótából leeső részek
    • 8 darab babapiskóta
    • 3 ek sütőrum
    • 1 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 7 dkg porcukor
    • 2 ek baracklekvár
    • 5 dkg darált dió
    • 2 ek kakaópor

    Tetejére:

    • 1 cs főzős puncsos pudingpor
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek tej
    • 6 dkg cukor
    • 5 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos, kókuszos liszttel. Egy nagyobb tepsit (22*38 cm) sütőpapírral bélelünk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Ha megsült akkor langyosra hűtjük. Egy őzgerinc formát folpackkal bélelünk, a piskótát méretre vágjuk és belesimítjuk a formába, majd lekvárral megkenjük. A maradék piskótából a fedőlapot vágunk a süti aljára.

    A maradék piskótát és a babapiksótát apróra vágjuk vagy tördeljük és meglocsoljuk a rumos tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, lágy/olvasztott margarint, darált diót, lekvárt és a kakaóport. Alaposan elkeverjük, majd az őzgerincbe halmozzuk és elsimítjuk. A méretre vágott piskótát megkenjük lekvárral és befedjük a sütit. Kissé rányomkodjuk az alját és pár órára hűtőbe tesszük.

    A bevonáshoz a margarint a tejjel, cukorral gőz felett összeolvasztjuk, hozzáadjuk a pudingport és összefőzzük.

    Az alagutat kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk róla és bevonjuk a puncs pudinggal, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá