Kókuszos-puncsos alagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek víz
- fél cs sütőpor
- 3 ek kókuszreszelék
Töltelékhez:
- a piskótából leeső részek
- 8 darab babapiskóta
- 3 ek sütőrum
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 2 ek baracklekvár
- 5 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
Tetejére:
- 1 cs főzős puncsos pudingpor
- 10 dkg margarin
- 2 ek tej
- 6 dkg cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos, kókuszos liszttel. Egy nagyobb tepsit (22*38 cm) sütőpapírral bélelünk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült akkor langyosra hűtjük. Egy őzgerinc formát folpackkal bélelünk, a piskótát méretre vágjuk és belesimítjuk a formába, majd lekvárral megkenjük. A maradék piskótából a fedőlapot vágunk a süti aljára.
A maradék piskótát és a babapiksótát apróra vágjuk vagy tördeljük és meglocsoljuk a rumos tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, lágy/olvasztott margarint, darált diót, lekvárt és a kakaóport. Alaposan elkeverjük, majd az őzgerincbe halmozzuk és elsimítjuk. A méretre vágott piskótát megkenjük lekvárral és befedjük a sütit. Kissé rányomkodjuk az alját és pár órára hűtőbe tesszük.
A bevonáshoz a margarint a tejjel, cukorral gőz felett összeolvasztjuk, hozzáadjuk a pudingport és összefőzzük.
Az alagutat kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk róla és bevonjuk a puncs pudinggal, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.