Kókuszos-mézes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg zsír vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Máz:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 evőkanál tej
- 4 dkg kakaó
- 5 evőkanál rum
Forgatáshoz:
- 2 csomag kókuszreszelék
Elkészítése:
A cukrot a tojással és a margarinnal kikeverjük fehéredésig. Hozzákeverjük a mézet és a lisztben elkevert szódaport, valamint a tejet. Közepes hőmérsékleten kb 160-170 fokon tűpróbáig sütjük egy 25*35 cm-es tepsiben. A tepsit sütés előtt kivajazzuk, kilisztezzük.
A kész tésztát téglalap formára vágjuk és a felfőzött mázba (a máz hozzávalóit kis lángon összeolvasztjuk) és a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »