Kókuszos baklava recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 1 cs réteslap (12 darabos)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg nádcukor
- 5 dkg méz
- 10 g darált mandula
- porcukor
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat. Keverjük össze a kókuszreszeléket, a nádcukrot, a mézet, az darált mandulát és a 3 dkg vajat.
Vajazzunk ki egy tortaformát. Kenjük meg a réteslapokat az olvasztott vajjal.
Tegyünk 3 réteg tésztát a formába, kenjük rá a kókuszmassza harmadát, majd ismét 3 réteg tészta. Ismételjük ezt a műveletet addig, míg el nem fogynak az alapanyagok. A megmaradt tésztát tegyük a töltelék tetejére.
Süssük 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig. Vegyük ki a süteményt a formából, szórjuk meg porcukorral, kókuszreszelékkel és pisztáciával.
A kókuszos baklava kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »