Kókuszos baklava recept
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 1 cs réteslap (12 darabos)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg nádcukor
- 5 dkg méz
- 10 g darált mandula
- porcukor
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat. Keverjük össze a kókuszreszeléket, a nádcukrot, a mézet, az darált mandulát és a 3 dkg vajat.
Vajazzunk ki egy tortaformát. Kenjük meg a réteslapokat az olvasztott vajjal.
Tegyünk 3 réteg tésztát a formába, kenjük rá a kókuszmassza harmadát, majd ismét 3 réteg tészta. Ismételjük ezt a műveletet addig, míg el nem fogynak az alapanyagok. A megmaradt tésztát tegyük a töltelék tetejére.
Süssük 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig. Vegyük ki a süteményt a formából, szórjuk meg porcukorral, kókuszreszelékkel és pisztáciával.
A kókuszos baklava kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 23 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »