Kókuszos baklava recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 1 cs réteslap (12 darabos)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg nádcukor
- 5 dkg méz
- 10 g darált mandula
- porcukor
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat. Keverjük össze a kókuszreszeléket, a nádcukrot, a mézet, az darált mandulát és a 3 dkg vajat.
Vajazzunk ki egy tortaformát. Kenjük meg a réteslapokat az olvasztott vajjal.
Tegyünk 3 réteg tésztát a formába, kenjük rá a kókuszmassza harmadát, majd ismét 3 réteg tészta. Ismételjük ezt a műveletet addig, míg el nem fogynak az alapanyagok. A megmaradt tésztát tegyük a töltelék tetejére.
Süssük 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig. Vegyük ki a süteményt a formából, szórjuk meg porcukorral, kókuszreszelékkel és pisztáciával.
A kókuszos baklava kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

