Kókuszkocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 dkg margarin
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 2 dl tej
A mázhoz:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál tej
- 1/2 dl rum
Forgatáshoz:
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra.
A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet.
3) A masszát egy 22*38 cm-es a tepsibe öntjük, és 35-40 percig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és 4×4 centis kockákra vágjuk.
A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot.
A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd tálcára helyezzük.