Kókuszhabos csiga recept

Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben (fél dl) megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. 3 egyforma súlyú részre osztjuk. Egyesével kb. fél cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk.
A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. (Egy kis citromlét is csurgathatunk bele.) Az első lapra a habot kenjük rá a tésztára, szórjuk meg 5 dkg kókusszal, majd tekerjük fel, és tegyük hűtőbe lisztezett tálcára. A másik két tésztával is így járjunk el.
A tésztákat kb. 20 perc pihenő után recés késsel 1 cm vastagra szeleteljük, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kellő távolságra, hogy kelés közben ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (légkeverés).
Figyelni kell, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »