Kókuszhabos csiga recept

Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben (fél dl) megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. 3 egyforma súlyú részre osztjuk. Egyesével kb. fél cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk.
A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. (Egy kis citromlét is csurgathatunk bele.) Az első lapra a habot kenjük rá a tésztára, szórjuk meg 5 dkg kókusszal, majd tekerjük fel, és tegyük hűtőbe lisztezett tálcára. A másik két tésztával is így járjunk el.
A tésztákat kb. 20 perc pihenő után recés késsel 1 cm vastagra szeleteljük, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kellő távolságra, hogy kelés közben ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (légkeverés).
Figyelni kell, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »