Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszhabos csiga recept

Kókuszhabos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • pici só
    • 4 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • tej

    Krém

    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg kristálycukor
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben (fél dl) megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. 3 egyforma súlyú részre osztjuk. Egyesével kb. fél cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk.

    A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. (Egy kis citromlét is csurgathatunk bele.) Az első lapra a habot kenjük rá a tésztára, szórjuk meg 5 dkg kókusszal, majd tekerjük fel, és tegyük hűtőbe lisztezett tálcára. A másik két tésztával is így járjunk el.

    A tésztákat kb. 20 perc pihenő után recés késsel 1 cm vastagra szeleteljük, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kellő távolságra, hogy kelés közben ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (légkeverés).

    Figyelni kell, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá