Kókuszhabos csiga recept
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben (fél dl) megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. 3 egyforma súlyú részre osztjuk. Egyesével kb. fél cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk.
A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. (Egy kis citromlét is csurgathatunk bele.) Az első lapra a habot kenjük rá a tésztára, szórjuk meg 5 dkg kókusszal, majd tekerjük fel, és tegyük hűtőbe lisztezett tálcára. A másik két tésztával is így járjunk el.
A tésztákat kb. 20 perc pihenő után recés késsel 1 cm vastagra szeleteljük, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kellő távolságra, hogy kelés közben ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (légkeverés).
Figyelni kell, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.