Kókuszhabos csiga recept

Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben (fél dl) megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. 3 egyforma súlyú részre osztjuk. Egyesével kb. fél cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk.
A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. (Egy kis citromlét is csurgathatunk bele.) Az első lapra a habot kenjük rá a tésztára, szórjuk meg 5 dkg kókusszal, majd tekerjük fel, és tegyük hűtőbe lisztezett tálcára. A másik két tésztával is így járjunk el.
A tésztákat kb. 20 perc pihenő után recés késsel 1 cm vastagra szeleteljük, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kellő távolságra, hogy kelés közben ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (légkeverés).
Figyelni kell, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »