Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus máglyarakás recept

Klasszikus máglyarakás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db szikkadt hosszú kifli
    • 5 db alma
    • 4 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • kb 1 l tej
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
    • 5 dkg mazsola
    • baracklekvár

    Elkészítése:
    Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és felszeleteljük. A vajon az alma szeleteket 4dkg cukorral, fahéjjal félig puhára pároljuk. A kifliket felkarikázzuk. A tojássárgáját 4dkg cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Tejet hozzákeverjük, meglangyosítjuk. A kifliket a tojásos cukros tejbe mártogatjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit vajjal kikenünk, és fele kiflit lerakjuk sorban. Lekvárral lekenjük, rátesszük az alma szeleteket, megszórjuk mazsolával, majd befedjük a kiflikkel. Sütőbe tesszük és sütjük. Amikor kezd pirosodni a teteje, kivesszük a sütőből. A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral keményre verjük. Hozzákeverünk 1 ek baracklekvárt és a kiflire simítjuk, kanállal egy kicsit meghúzkodjuk. Visszatesszük a sütőbe addig, míg egy kis színt kap.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá