Kivis rizsfelfújt recept
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 6 dl tej
- 1 csipet só
- 4 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 6 közepes kivi
Elkészítése:
Átmossuk, majd leszűrjük a rizst. A tejet felforraljuk a csipet sóval és a vajjal. Hozzáadjuk a rizst, és takarék lángon félpuhára főzzük.
Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük a vaníliás cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral. A rizshez keverjük a maradék cukrot és a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Egy jénai tálat kevés vajjal kikenjük, belesimítjuk a massza felét, ezen elosztjuk a megpucolt és felkarikázott fele kivit.
Befedjük a massza másik felével és ezen is elosztjuk a megpucolt és felkarikázott kivit. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »


