Kivis rizsfelfújt recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 6 dl tej
- 1 csipet só
- 4 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 6 közepes kivi
Elkészítése:
Átmossuk, majd leszűrjük a rizst. A tejet felforraljuk a csipet sóval és a vajjal. Hozzáadjuk a rizst, és takarék lángon félpuhára főzzük.
Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük a vaníliás cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral. A rizshez keverjük a maradék cukrot és a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Egy jénai tálat kevés vajjal kikenjük, belesimítjuk a massza felét, ezen elosztjuk a megpucolt és felkarikázott fele kivit.
Befedjük a massza másik felével és ezen is elosztjuk a megpucolt és felkarikázott kivit. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »