Kinyomós keksz linzer tésztából recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristály cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kk sütőpor
- +2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
Ragasztáshoz:
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A liszttel a margarint elmorzsoljuk, majd a kakaó kivételével hozzáadjuk a többi tészta hozzávalóit és jól összegyúrjuk. FONTOS: De ha kakaósat is szeretnénk, akkor két tálba tesszük bele a tészta hozzávalóit elfelezve, de még mielőtt a liszttel a margarint összemorzsolnánk az egyik tálból, amelyik a kakaós lesz abból vegyünk ki 2 ek. lisztet és tegyünk bele 2 ek. kakaóport.
A kinyomó készüléket megtöltjük a tésztával és sütőlemezre nyomjuk (hideg és száraz legyen mindig a sütőlemez, hogy oda ragadjon a tészta)
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A megsült és már kihűlt egy forma alakú kekszeket sárgabarack lekvárral összeragasztjuk (de nem muszáj) és lezárható tetejű dobozban tároljuk.