Kinder tejszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- csipet só
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 kg túró
- 1 dl tejföl (ha szükséges)
Elkészítése:
A megolvasztott vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a tojással jól elkeverem. Beledolgozom lisztet és kétfelé veszem.
Gáztepsi méretűre (38×34 cm) nyújtom és tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 6 perc alatt egyenként megsütöm. Néhány helyen megszurkálom villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel.
A pudingport és a cukrot, egy kevés tejjel simára keverem, hozzáöntöm a maradék tejet és sűrűre főzöm. A villával összetört túrót összekeverem a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítom az alsó lapon. Ha a krém túl sűrű lenne, tejföllel lazítható.
Ráhelyezem a felső lapot, és óvatosan rányomkodom.
A süteményt fóliával lefedem és hűtőbe teszem. Másnapra a lapok megpuhulnak és szépen szeletelhető lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »





