Kétszínű linzerkék recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 kis üveg baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk. A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Zacskóba téve egy órát hűtőben pihentetjük a tésztákat. Mindkettőt azonos, 5 mm vastagra kinyújtjuk.
A sütőt előmelegítjük. A sütőpapírral bélelt tepsiket előkészítjük.
Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval egy kakaós és egy fehér linzert szaggatunk, a tepsibe rakjuk. Mindkettőből kiszúrunk egy kisebb csillag vagy virág formájú tésztát és az ellenkező színű linzer közepébe tesszük. Mindkét linzerhez szaggatunk egy világos és egy kakaós hátlapot.
Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Egy kakaós alapon világos közepű linzert kevéske lekvárral egy világos hátlappal összeragasztunk, majd egy világos alapon kakaós közepűt egy kakaós hátlappal és így tovább.
Tipp:
16 nagyobb linzer lett ebből az adag tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »