Kétszínű epreske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 315 g joghurt
- 1,5 dl olaj
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g eper
Elkészítése:
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.
A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük. Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.
Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.
Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.
Sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »