Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb duplájára nő a tészta. Forró sütőben sütjük kb 15 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.
A krémhez a pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a tojások sárgájával. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, kb 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyjuk hűlni.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a tészta és a krém is, a fánkok tetejét levágjuk, majd a krémmel és tejszínhabbal töltjük, visszarakjuk a tetejüket és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »