Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb duplájára nő a tészta. Forró sütőben sütjük kb 15 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.
A krémhez a pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a tojások sárgájával. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, kb 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyjuk hűlni.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a tészta és a krém is, a fánkok tetejét levágjuk, majd a krémmel és tejszínhabbal töltjük, visszarakjuk a tetejüket és porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »