Képviselőfánk recept

Elkészítése:
Tészta készítése:
A vizet a zsírral forraljuk fel. Ha a zsír elolvadt benne, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal addig kavarjuk, míg összeáll, és elválik az edény falától. A tűzről levéve még forrón adjunk hozzá 5 egész tojást, mindegyik tojással külön-külön jól keverjük el. Hagyjuk kihűlni.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat teszünk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 percig süssük úgy, hogy ne nyissuk ki az ajtaját. Utána lassú, csendes tűznél süssük szép aranybarnára.
Krém készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és óvatosan felengedjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval. A forró krémbe óvatosan beleforgatjuk.
A kisült, és kihűlt fánkok tetejét levágjuk, középen megtöltjük a krémmel, visszatesszük a kalapjukat, és porcukorral meghintjük.
Tipp:
Felvert tejszínt is tehetünk a sárga krém tetejére.
A képviselőfánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »