Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve egyenként bele ütjük a 4 tojást, jól elkeverjük és habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmocskákat nyomunk (nagyobbat, mint a profiterolhoz), vízzel jól megspricceljük a halmocskákat, majd forró sütőben megsütjük. (kb.200-210 fok)
A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben!
Amikor megsültek, levágunk egy kis kalapot mindegyik kis halomról és belül ilyen szépen lyukasak lesznek…vagy ha nem, akkor a kis belsejét kiskanállal kiszedjük.
Vaníliakrém:
A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük.
A tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni, a tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral, a hideg tejjel és a liszttel, majd hozzá a forró vaníliás tej, amit a tűzre visszatéve sűrűre főzünk.
Mikor még forró, hozzákeverjük a fehérjét.
A kész krémet habzsákba töltjük és megtöltjük szépen a kis gömböcskéket. Ha szeretjük a tejszínt – márpedig miért is ne szeretnénk-, akkor felverünk egy kis adagot és szintén habzsákból kicsit nyomunk mindegyik vanília krémre, majd vissza helyezzük a tetejükre a kis sipkájukat.
Hűtsük le, hagyjuk egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »