Képviselő hattyú recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tészta elkészitése: a vizet a vajjal, sóval és cukorral felforralom, majd hozzáadom a lisztet és addig pirítom amíg el nem válik az edény oldalától. Ha kész kicsit hűtöm a masszát, majd egyesével hozzákeverem és alaposan eldolgozom a tojásokat, majd habzsákból formázzuk a tésztát. Ovális alak a testének, a nyakának mintha a 2-es szám elejét írnánk. 210°C-on 15-20 percig sütjük, majd 170°C-on amíg a repedések is olyan világosbarnák lesznek, mint a tészta. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót.
Krém elkészitése:
A lisztet, pudingport, tojások sárgáját, vaníliás cukrot és a cukor felét a tejjel csomómentesre keverem és krémmé főzöm. Miközben fő, a tojások fehérjét a maradék cukorral kihabosítom, majd a még forró pudinggal óvatosan összeforgatom.
A hattyúk testének tetejét levágom, majd hosszában félbevágom (a teteje lesz a szárnya) az alját betöltöm krémmel. A félbevágott tetejét ráillesztjük, mintha szárnya lenne és a nyakát is beleszúrjuk. Bonyolultnak hangzik, de nagyon egyszerű!
Tipp:
A krémet lehet tojás sárgája nélkül is késziteni, 2 csomag pudingport megfőzünk 6 dl tejben plusz a cukor fele és 3 tojás fehérjét kihabosítunk a maradék cukorral. Ezt is ugyan úgy forrón óvatosan összeforgatjuk.