Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselő hattyú recept

Képviselő hattyú
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 100 g víz
    • 100 g vaj
    • 100 g liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • csipet cikor

    Krém:

    • 60 g liszt
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6 dl tej

    Elkészítése:

    Tészta elkészitése: a vizet a vajjal, sóval és cukorral felforralom, majd hozzáadom a lisztet és addig pirítom amíg el nem válik az edény oldalától. Ha kész kicsit hűtöm a masszát, majd egyesével hozzákeverem és alaposan eldolgozom a tojásokat, majd habzsákból formázzuk a tésztát. Ovális alak a testének, a nyakának mintha a 2-es szám elejét írnánk. 210°C-on 15-20 percig sütjük, majd 170°C-on amíg a repedések is olyan világosbarnák lesznek, mint a tészta. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót.

    Krém elkészitése:
    A lisztet, pudingport, tojások sárgáját, vaníliás cukrot és a cukor felét a tejjel csomómentesre keverem és krémmé főzöm. Miközben fő, a tojások fehérjét a maradék cukorral kihabosítom, majd a még forró pudinggal óvatosan összeforgatom.

    A hattyúk testének tetejét levágom, majd hosszában félbevágom (a teteje lesz a szárnya) az alját betöltöm krémmel. A félbevágott tetejét ráillesztjük, mintha szárnya lenne és a nyakát is beleszúrjuk. Bonyolultnak hangzik, de nagyon egyszerű!

    Tipp:

    A krémet lehet tojás sárgája nélkül is késziteni, 2 csomag pudingport megfőzünk 6 dl tejben plusz a cukor fele és 3 tojás fehérjét kihabosítunk a maradék cukorral. Ezt is ugyan úgy forrón óvatosan összeforgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá