Tiramisu recept

Elkészítése:
Az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel, és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
Krém elkészítése
4 db tojást szétválasztunk és a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután az 5 db tojás sárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.
A piskótát három részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük, meglocsoljuk az amorettós kávéval. Utána rárakjuk a krémet, és legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval. Az elkészítés után kb. 4 óra múlva már is fogyaszthatjuk, így nem kell arra várni, hogy megpuhuljon a piskóta. De a liszt érzékenyek számára készült piskóta laza, és könnyű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »