Kavart túrós raháttal recept

Hozzávalók:
- 35 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
Töltelék
- 50 dkg túró
- 1 tasak vaníliás
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg rahát
Tetejére
- porcukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (25 x 35) öntjük, és elsimítjuk egyenletesre.
A tölteléket is összekeverjük, és a tésztára kanalazzuk. A tészta másik felét a túrótöltelékre simítjuk.
160 fokos sütőben készre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
A rahát egy gyümölcs ízű, porcukorba hempergetett zselé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »