Kavart túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és kicsavart leve
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 5 dkg csokidara
- 1 dl tej
- 1,5 dl olaj
- csipet só
- tetejére porcukor
Elkészítése:
Nagyon egyszerű és gyors sütemény.
Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a tejet és olajat, majd habosra keverjük. Mehet hozzá a citrom reszelt héja és leve, majd kanalanként a liszt és a sütőpor. Végül beleforgatjuk a túrót és a csokidarát.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (25×35 cm) kanalazzuk a masszát, és előmelegített sütőben közepesnél kicsit gyengébb lángon 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


