Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kata pite recept

Kata pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 16 dkg cukor
    • 16 dkg zsír
    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tej

    Krém:

    • 1 l tej
    • 8 ek liszt
    • 25 dkg vaj/margarin
    • 25 dkg cukor
    • 1 citrom leve
    • fél citrom reszelt héja
    • 1-2 ek kakaópor

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Tejből annyit használjunk, amennyivel szépen össze tudjuk állítani a tésztát.
    Három részre osztjuk, és egyforma lapokat nyújtunk belőle. A tepsi hátoldalán, 180 fokon megsütjük egyesével a 3 lapot.

    Krém:

    8 dl tejet elkezdünk melegíteni. A maradék 2 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel, és a már meleg tejhez adva, folyamatosan kevergetve az egészet összefőzzük. A 25 dkg vajat kikeverjük a 25 dkg cukorral, és a kihűlt lisztes-tejhez keverjük.

    A krémet ketté osztjuk, az egyik felébe 1 citrom levét (de óvatosan, nehogy nagyon savanyú legyen, kóstoljuk meg) és fél citrom reszelt héját adjuk. A másik felébe 1-2 evőkanál kakaót keverünk.

    Az étcsokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és a süti tetejére egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk állni néhány órát, hogy kellően összeálljon a süti, majd szeleteljük, és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá