Kata pite recept
Hozzávalók:
- 16 dkg cukor
- 16 dkg zsír
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tej
Krém:
- 1 l tej
- 8 ek liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 25 dkg cukor
- 1 citrom leve
- fél citrom reszelt héja
- 1-2 ek kakaópor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Tejből annyit használjunk, amennyivel szépen össze tudjuk állítani a tésztát.
Három részre osztjuk, és egyforma lapokat nyújtunk belőle. A tepsi hátoldalán, 180 fokon megsütjük egyesével a 3 lapot.
Krém:
8 dl tejet elkezdünk melegíteni. A maradék 2 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel, és a már meleg tejhez adva, folyamatosan kevergetve az egészet összefőzzük. A 25 dkg vajat kikeverjük a 25 dkg cukorral, és a kihűlt lisztes-tejhez keverjük.
A krémet ketté osztjuk, az egyik felébe 1 citrom levét (de óvatosan, nehogy nagyon savanyú legyen, kóstoljuk meg) és fél citrom reszelt héját adjuk. A másik felébe 1-2 evőkanál kakaót keverünk.
Az étcsokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és a süti tetejére egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk állni néhány órát, hogy kellően összeálljon a süti, majd szeleteljük, és tálaljuk.