Karamellkrémes-epres kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 2,5 dl tej
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- kevés víz (kb. 0,5 dl)
- 30 dkg eper
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és 5 cm x 5 cm nagyságú négyzetekre vágjuk.
A tejet megmelegítjük, a cukrot egy ek. vízzel karamellizáljuk, majd a tejjel felöntjük és felforraljuk.
A pudingport egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, és a karamellás tejhez adva sűrűre főzzük.
A tésztalapokat a muffinformákba nyomkodjuk, 1-2 kanál krémmel megtöltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megtisztított epret cikkekre vágjuk, és meghűlt kosárkákba halmozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »