Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos karamell szelet recept

Márványos karamell szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 2 csomag instant kávé

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 cs karamell ízű pudingpor
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Tetejére:

    • 4 dl tejszínhab

    Elkészítés:
    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk, majd a többi pudingot a tejben megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
    A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
    A felvert tejszínt a krémre kenjük. A 2 tk pudingport 2 tk étolajjal, 3 tk cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá