Márványos karamell szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 csomag instant kávé
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 cs karamell ízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl tejszínhab
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk, majd a többi pudingot a tejben megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
A felvert tejszínt a krémre kenjük. A 2 tk pudingport 2 tk étolajjal, 3 tk cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »