Márványos karamell szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 csomag instant kávé
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 cs karamell ízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl tejszínhab
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk, majd a többi pudingot a tejben megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
A felvert tejszínt a krémre kenjük. A 2 tk pudingport 2 tk étolajjal, 3 tk cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »