Márványos karamell szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 csomag instant kávé
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 cs karamell ízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl tejszínhab
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk, majd a többi pudingot a tejben megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
A felvert tejszínt a krémre kenjük. A 2 tk pudingport 2 tk étolajjal, 3 tk cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »