Karamell szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 2 db 3 in 1 kávé
- 1 dl étolaj
Krémhez:
- 2 cs karamell ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl tejszínhab
Elkészítés:
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük.
2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk.
A tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.